Ting å tenke på før du kjøper din første safe

En safe kan være et utrolig nyttig redskap for å trygt oppbevare verdigjenstander, og kan blant annet redde disse fra eventuelt tyveri, brann og miljøskader. Men med et utrolig utvalg i typer safer å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvor du skal starte. Her deler vi derfor noen tips, om hva du bør tenke på når du kjøper din første safe:

Størrelse og type

Safer kommer i dag i alle mulige størrelser du kan tenke deg, og det er derfor viktig å ha en idé om hvor stor safe du trenger. Størrelsen vil være med på å avgjøre prisen på safen, hvor større safer selvfølgelig blir dyrere enn de minste. Det finnes også mange forskjellige typer safer, både når det gjelder installasjon, innhold og lås. Om du kun trenger en liten safe kan det være praktisk å kjøpe en frittstående safe du kan flytte rundt hvor enn du vil, men om du er på utkikk etter en større safe med mye plass kan det kanskje være bedre å installere en vegg-safe.

Bruksområde

Hvilken safe som passer for deg avhenger også av hva du har planer om å oppbevare i den. Mange safer er generelle bokser med mulighet for å oppbevare det du måtte ønske, men det finnes også spesialdesignede safer laget spesielt for ulike gjenstander. Det finnes for eksempel våpen-safer og smykke-safer laget spesielt for disse gjenstandene, med egne rom og hull for best og mest ryddig mulig oppbevaring.

Skjult eller ikke?

Et viktig valg er om du vil ha safen din skjult, for eksempel inni veggen bak et bilde eller i gulvet under teppet, eller om du ønsker en lett tilgjengelig frittstående safe. Det er selvfølgelig fordeler og ulemper med begge. Mens en gjemt innebygget safe kan være sikrere med tanke på at den er skjult, kan en liten stillestående safe være lettere å fort ta med seg, istedenfor å måtte tømme safen i veggen, om uhellet skulle være ute. Alt kommer an på din personlige preferanse.

Låstype

Det finnes også mange ulike typer låser for en safe, og her er det viktig å velge det som passer deg best. En numerisk kodelås er kanskje det mange forbinder med safe, muligens med filmreferanser i bakhodet. Men om du ikke ønsker, eller rett og slett er dårlig på å huske, en tallkode, finnes det mange andre muligheter. Du kan få safer med nøkkel du lett kan ha på nøkkelknippet ditt, eller med en elektronisk eller tidsbasert løsning.

Det er definitivt mange valg å ta når det kommer til å velge den rette safen, men mest av alt handler det bare om å tenke på dine egne behov og preferanser. Om du vet hva safen skal brukes til, hvor du skal oppbevare den og hva budsjettet ditt er, er det lett å få hjelp til å finne akkurat den rette safen for deg.