Ulike safetyper

Selv om hoved-kjennetegnet til en safe er at det er en oppbevaringsboks ment for å sikre verdigjenstander, finnes det utrolig mange forskjellige typer safer å velge mellom. De forskjellige safene beskytter gjerne forskjellige behov ut i fra temperatur, gass og vann, og har også ulike størrelser og plasseringer. Avhengig av dine behov og preferanser, kan du finne den perfekte safen for akkurat deg. Her er litt mer informasjon om noen forskjellige typer safer:

Vegg-safe

En vegg-safe er gjerne noe mange av oss først tenker på når vi snakker om safe. Navnet sier vel seg selv. Safen kan være innebygget rett inn i veggen, eller også gjerne bygget i veggen, men skjult og oppbevart inne i et skap. Fordelen med en slik safe er at de gjerne er godt skjulte, men ulempen er selvfølgelig at det ikke er mulighet for å flytte på dem og ta de med seg.

Frittstående safe

En frittstående safe derimot er en boks som står fritt, gjerne på gulvet eller inne i et skap. Denne safen er ikke konstruert inn i noen vegg, og er dermed mulig å flytte rundt og i verste fall ta med seg i tilfelle for brann eller lignende. Safene finnes selvfølgelig i forskjellige størrelser, fra de minste som er lett transportable, til de større og da tyngre boksene som er vanskeligere å flytte på.

Brannsafe

En safe regnes kanskje i første omgang som et redskap mot tyveri, men den kan være nyttig for så mye mer. En safe kan nemlig beskytte verdisakene dine mot brann og miljøskader som vann og støv, noe som gjør det til en viktig og anbefalt investering. Selv om de fleste safer skal fungere mot brann, finnes det spesialsafer som er direkte tilpasset brann og varme temperaturer.

Smykkesafe

Om du er redd for at verdifulle smykker og ringer skal bli stjålet eller ødelagt, er en smykkesafe det rette for deg. Om du kjøper en safe spesielt designet for smykker, vil disse gjerne være i en mindre størrelse som lett kan legges inni skapet. I tillegg vil de gjerne være tilpasset med innvendige rom og stoff-linjer for å lettere organisere smykkene som i et smykkeskrin.

Våpensafe

Om du er en våpenentusiast eller bare en samler, så er det viktig å oppbevare våpnene dine på en sikker og ansvarlig måte. Ikke bare kan de være verdifulle, men de kan også være et faremoment for de som ikke kan håndtere dem eller nysgjerrige barn. Det er derfor viktig at de ikke er innen rekkevidde for noen andre enn deg selv. Med en våpensafe kan du trygt og enkelt være sikker på at våpnene dine er utilgjengelige for andre.

Som du kan se på listen over, som også bare er et utvalg og langt ifra alle alternativer som finnes, er det et stort utvalg i forskjellige safe-typer. Dette gjør det enklere å velge den perfekte safen for deg og dine behov, og gir også en garanti for at safen skal passe perfekt til det du trenger den til.